Страхотен спортен фестивал зарадва близо 150 деца от детски градини в столичния квартал "Младост". Инициатор на проявата, която се проведе в двора на 81 СУ "Виктор Юго", бе администрацията на район “Младост”-СО в партньорство с ДФК “Лъвчетата”.

Празникът бе открит от заместник-кмета на район "Младост" - Страшимир Димитров и председателя на ДФК "Лъвчетата" доц. д-р Венцислав Гаврилов. В продължение на 1,5 ч. децата имаха възможност да опитат различни елементи от спортовете футбол и тенис, както и да се забавляват с каране на колело, тротинетки и колички, умело наставлявани от треньори на ДФК "Лъвчетата".

детски спортен празник в Младост

източник: Gong.bg

Всяка детска градина получи специална купа за участие, а всички деца си тръгнаха с медали и лакомства. В закриването участваха и децата от Клуб за народни танци "Оренда".

"Със сигурност този спортен фестивал няма да бъде инцидентен. Вярвам, че ще поставим началото на една чудесна инициатива, която да се провежда през април всяка година. Бихме се радвали и на подкрепата на Столична община от гледна точка на финансиране, за да може да се включат децата от всички детски градини в район "Младост". Тогава фестивалът ще се проведе в два дни, тъй като са много деца.

Страшимир Димитров заместник кмет Младост

източник: Gong.bg

Целта ни е да спомогнем за създаване на грамотно поколение, което цени спорта и движението и знае как да се храни правилно. Иска ми се екипите в детските градини да са по-смели и да подтикват децата към спортни занимания. Това обаче зависи в голяма степен и от родителите, които често са причина нещата да не се случват. Бих им казал: няма лошо време - има лоша екипировка. Хубаво е децата да са физически активни всеки ден, а това често се пренебрегва. Иска ми се спортът да заема по-съществено място в обучението още в детските градини", заяви Страшимир Димитров.