Спечелилият в щафетата на 4 по 100 метра съчетано плуване в Пекин рекордния осми си златен медал от една олимпиада Майкъл Фелпс разкри тайната на успеха – възстановяване от свръхнатоварването от многобройните стартове със студени душове, масаж и гледане на филми в легнало положение.

Американският плувец подобри постижението на сънародник си Марк Шпиц от Игрите в Мюнхен през 1972 година и вече има 14 титли от олимпиади, също абсолютен рекорд.

„Искам само да прегърна майка ми, да прекарам малко време със семейството си и да полежа в легло си, дори и за десет минути. След церемонията по награждаването тя се разплака, после се разплака сестра ми, а най-накрая и аз заплаках”, заяви 23-годишният феномен.

„Не съм искал да съм втория Марк Шпиц, а първият Майкъл Фелпс. Благодаря му за това, което е постигнал, защото рекордът му ме поддържаше”, каза Фелпс.

„След полуфиналите на 100 метра бътърфлай се почувствах доста уморен. Помогна ми това, че имах време за студени душове, масажи и почивка в леглото за някой филм.”

„Взимаха ми кръв след всеки финал, както и в някои от състезанията преди тях. Това обаче е добре за спорта”.

„Осем е вече и моето щастливо число. Когато гледах всички тези осмици на откриването, реших, че това не е случайно. Всичко след това си дойде на мястото, а тази седмица се превърна в най-хубавата в моя живот”, каза абсолютният рекордьор Майкъл Фелпс след осмия си златен медал от започналата на 08.08.2008 година Олимпиада в Пекин.