Американският плувец Майкъл Фелпс ще стане лице на рекламната кампания на японския автомобилен концерн Mazda в Китай.

Спортистът вече има добри впечатления от тази страна, след като успя през лятото на миналата година да стане най-успешният спортист от Олимпиадата в Пекин, а сега отиде там, за да заснеме телевизионна реклама, както и да направи няколко фотосесии. Според слуховете, от участието си в кампанията Фелпс ще прибере над 1 милион долара.

По думите на представител на концерна плувецът би трябвало да помогне за продажбата на повече автомобили с тази марка, след като “никой в Китай не може да се похвали с по-голяма популярност от Фелпс”. По време на визитата си в Пекин, плувецът ще посети и Водния куб, където спечели осемте си медала от Игрите през 2008 година.

“Надявам се да направя няколко занимания там преди да си тръгна. А след завръщането си вкъщи, ще трябва да започна подготовка за следващия 4-годишен тренировъчен цикъл”, сподели Фелпс.

Американецът призна, че завръщането му в Китай му е донесло много приятни спомени: “Разходих се по улиците на града, и в паметта ми изскочиха спомени за това, как дойдох тук и за първи път отидох в олимпийското село.”

Още любопитни новини четете тук!