След като спечели 6-ия си златен медал на олимпийските игри в Пекин, феноменът в плуването Майкъл Фелпс не се е чувствал достатъчно силен, за да спечели 7-и и така да изравни постижението на Марк Шпиц. Но грешка във финалното загребване на сърбина Милорад Чавич на финала на 100 метра бътерфлай му донесе успеха в тази дисциплина и изравняването на рекорда.

Фелпс, както и треньорът му Боб Баумън, бяха гости в предаването 60 минути на телевизия CBS, където говори за кариерата и бъдещите си планове.

"Признавам, че не бях уверен в течение на самото състезание- олимпиадата, че мога да спечеля 7 златни медала. Все пак в Атина имах 6 и трябваше да подобря собственото си постижение, без да мисля за други рекорди. Но си казах, че дори и да не стане сега, няма да се отказвам и ще преследвам това постижение и на следващите Олимпийски игри, каза още Фелпс, който всъщност завърши с 8 златни медала от Пекин'2008 и подобри рекорда от 1972-а година на легендарния Марк Шпиц.

"Чавич направи грешно движение с главата на финала на 100 метра бътерфлай. Извади я прекалено високо над водата и това му костваше победата, обясни Фелпс. "Планирам да подновя тренировки през януари, след което ще се концентрирам върху световното първенство догодина в Рим. Разбира се, моята голяма цел за Летните олимпийски игри в Лондон след 4 години, каза още Майкъл Фелпс.