Най-голямата баскетзала в Европа – 22-хилядната „Арена” приема тази вечер Откриването на Универсиада в Белград

Младият сабльор Мирослав Шабански ще бъде знаменосец на българската делегация по време на откриването на Универсиада 2009 в Белград. Миро е дебютант на Игрите, многократен шампион и медалист от държавни първенства и турнири, с титли във всички младежки формации. Фехтовачите са първите и единствени засега български студенти в олимпийското село.

Церемонията е насрочена за 20 ч. тази вечер в огромната зала „Арена”, най-голямото покрито баскетболно съоръжение в Европа, побиращо 22 000 зрители. Организаторите промениха традицията и „вкараха” откриването под покрив заради нестабилното време и дъждовните прогнози.

Тази вечер в Белград трябва да пристигнат българските представители в още три спорта – баскетбол, тенис на маса и таекуондо. С особен интерес се очаква единственият ни тим на игрите – баскетболният за мъже, воден от Константин Папазов. Мачовете ни в предварителната група са в петък срещу Украйна и в събота срещу Япония – и двете срещи са от 18.30 българско време, съответно в „Милениум Център” и „Спортна зала”.