Българската федерация по борба остана без договор за олимпийска подготовка. До това положение се стигна, след като от федерацията не са предоставили на Министерството на физическото възпитание и спорта необходимия списък с имената на треньорите, които отговарят на изискванията за професионална правоспособност и квалификация на спортно-техническите кадри.

БФБ все още може да изпрати нужната информация до МФВС, за да може да получи средства за заплатите на спортистите и длъжностните лица.

Съгласно програмата за Олимпийска подготовка, утвърдена със заповед на министъра на физическото възпитание и спорта, през тази година средствата се предоставят, както следва:

1. за индивидуалните спортове: подготовка - до 100 дни с пансионат до 50 лева на ден;

2. за колективните спортове: подготовка - до 60 дни с пансионат до 50 лева на ден;

3. възстановяване за спортистите - до 20 лева на ден подготовка;

4. Международен спортен календар – световни и европейски първенства и до 2 международни турнира;

5. пансионат за утвърдените спортисти и длъжностни лица в съответствие с изискванията на страната домакин или регламента на състезанието, но не повече от 160 лева на ден за участник;

6. материално-техническо осигуряване – закупуване на необходима спортна екипировка;

7. месечни средства за спортистите с класирания;

8. месечни средства за длъжностни лица;

При постигнати високи спортни постижения и при мотивирано искане от съответната спортна федерация, може да се предоставят допълнителни средства по дейностите по програмата.