Управителният съвет на федерацията ни по художествена гимнастика ще отпусне 45000 лева за спортните клубове в страната за подпомагане подготовката на гимнастичките и прие специална схема за финансово стимулиране на спортните клубове и личните треньори на състезателките от националните отбори ансамбъл, жени и девойки за постигнати високи резултати на Световно първенство и Олимпийски игри.

Ръководният орган на централата даде оценка отличен за представянето на ансамбъл девойки на европейското първенство в Баку в състав: Магика Димитрова, Ромина Божилова, Габриела Кирова, Стефани Траянова и Кристина Илиева с треньор Мариана Василева; незадоволително в отборното представяне на Моника Минчева и Филипа Сидерова и много добро за Симона Пейчева.

Шефовете на родната художествена гимнастика утвърдиха и основен състав за подготовка за Олимпиадата в Пекин догодина - индивидуално: Симона Пейчева, Елизабет Паисиева и Стела Султанова и ансамбъл: Мая Пауновска, Зорница Маринова, Цвета Кусева, Йолита Манолова, Татяна Тонгова, Йоанна Танчева, Михаела Маевска, Боряна Йорданова и Ренета Камберова.

Относно кандидатурата за Европейско първенство по художествена гимнастика в България през 2012 година, непосредствено преди Олимпиадата в Лондон, федерацията ни по художествена гимнастика има уверението на председателя на ДАМС Весела Лечева, че ще бъдат отпуснати 150 000 швейцарски франка за предоставяне правото на България да организира този шампионат.

Спортен клуб "Илиана - Е.ОН" пък организира среща между президента на клуба Илиана Раева-Сиракова, представителките му, които участваха на Световното първенство по художествена гимнастика в Патра (Гърция) и взеха квоти за олимпийските игри през 2008 година в Пекин и председателя на Управителния съвет на Е.ОН България Манфред Пааш- спонсор на клуба.

"Договорът ни с компанията 99% ще бъде подновен. Залата по художествена гимнастика на Герена се нуждае от ремонт, който ще струва около 250 000 лева", каза утвърденият главен треньор на грациите ни Илиана Раева пред Българската телеграфна агенция.

"Мисля, че през целия си живот не съм виждал толкова медали. Доволни сме, че взехме решение да спонсорираме клуба. Пожелавам успех на всички гимнастички и треньори, въпреки трудностите заради условията, в който се подготвят", каза Пааш, който получи от Илиана Раева специален плакет, а от както компанията е спонсор на клуба гимнастичките му са спечелили общо 46 златни, 57 сребърни и 36 бронзови медала.