С факелно бягане ще бъде отбелязан Олимпийският ден във вторник, 23 юни. В традиционната инициатива ще се включат студенти от НСА, както ученици от спортните училища „Ген. Владимир Стойчев” и „Васил Левски”.
Стартът ще бъде даден в 9 ч пред Националната спортна академия. Участниците ще преминат по централните софийски улици и ще бъдат посрещнати от председателя на БОК Стефка Костадинова и именити наши олимпийци пред сградата на олимпийската централа на ул. „Ангел Кънчев” №4 около 11 часа.

Празникът ще бъде честван и от Олимпийските клубове във Варна, Русе, Благоевград, Пловдив, Радомир, Правец, Рила, Белица, Вълчедръм, клуб „Шампион” и Българската спортна федерация за „Деца, лишени от родителски грижи” (София).

Мотото на тазгодишното издание на Олимпийския ден е: „Движи се, учи и откривай”.

Именно 23 юни се счита за рождена дата на съвременните Олимпийски игри и Олимпийско движение. Затова повече от 20 г. на тази дата хора от цял свят, за които спортът е начин на живот, отбелязват своя празника. Той се чества с различни състезания, лекоатлетически кросове, правят се сесии за Олимпийските ценности и срещи с олимпийци.