По случай честването на 50-годишнината на Първа Английска Езикова Гимназия (София) се проведе турнир по волейбол между езиковите гимназии в столица в зала „Триадица”, като символичен домакин бе АЕГ.

В състезанието, организирано от директорката на АЕГНели Петрова, взеха участие ученици от Английската (АЕГ), Френската (ФЕГ), Немската (НЕГ) и Испанската (ИЕГ) езикови гимназии, Американския колеж (ACS), Италианският лицей, Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК), Втора АЕГ и 133-то училище „Александър Пушкин”.

Отборите бяха разпределени в три групи по три отбора. От първа група продължи отборът на ИЕГ, от втора – Американският колеж, а от трета – символичните домакини от АЕГ.

Във вторник са срещите при момичетата, а в сряда – финалите. Последната фаза ще се състои от една група с три отбора, като се играе на принципа „всеки-срещу-всеки”.

Спонсор на турнира бе „Нестле”. Специални гости на мероприятието бяха представители от фондация „Уелнес”, както й известният волейболист Ивайло Гаврилов. Последният даде начало на турнира, като изпълни първия сервиз за деня.