Ездачи и коне от четири държави ще спорят в тазгодишното издание на лигата по прескачане на препятствия “Ген. Крум Лекарски” в Божурище. Първият кръг на състезанието стартира тази събота и неделя в 10 часа, а общият награден фонд на четирите кръга е малко над 41 000 лв. Очаква се да се включат всички елитни български ездачи, както и участници от Гърция, Турция и Сърбия.

Лигата “Ген. Крум Лекарски” ще предложи на състезателите и зрителите стартове на европейско ниво, като изпитанията ще бъдат изградени от известния строител на паркури към международната федерация Василис Спиропулос. Височината на препятствията започва в съботния ден от 80 см и ще стигне до 1,30 см. В неделя трудността на всяко изпитание ще бъде повишавана с 5 см в сравнение с първия ден на надпреварата.

С голям интерес се очакват стартовете за деца с понита, които бяха включени в лигата за първи път миналата година и се радваха на сериозна популярност. Отново ще има аматьорски турове, както и паркури за 5 и 6-годишни коне. 

Следващите кръгове ще са на 13 и 14 май, 10 и 11 юни, а финалът е на 23-24 септември. 
Организатори са конната базата “Ген. Крум Лекарски” и едноименният клуб от Божурище, с подкрепата на федерацията по конен спорт и община Божурище. Основен спонсор е “Бяла Карта”, останалите са – “Домейн Бойар”, “Озгоркей Холдинг”, ЦУМ и “Кавалор”.