Спонсорът на хандбалния Локомотив-Металекс Билд Александър Евтимов посрещна спокойно упреците на неговите подопечни, че е спряно финансирането на тима. „Тези момчета, които дадоха тази пресконференция, нямат морал и благодарност. За последните 5 години те са получили много по-големи суми от тези в договорите им. Раздавал съм и извънредни премии, макар че в договорите им бяха фиксирани предимно права, а не задължения. Защо тогава не даваха пресконференции?, заяви Евтимов.

Той призна, че е сменил статута на хандбалистите през декември, тъй като не е доволен от играта и резултатите на тима. „Дали статутът е професионален или друг, постигнатото беше едно и също и стояхме на едно място. За 5 години сме изиграли само един голям мач в Европа – при победата над датчаните. Последно по старата схема платих на 20 декември. След смяната на статута от януари давах една обща сума на месец, която не е никак малка, и тя се разпределяше от директорите в клуба. Пари на момчетата се полагаха, ако тренират по 4 пъти седмично. Никой от тях не го е направил, но въпреки това взеха по една заплата тази пролет“, допълни спонсорът.

Евтимов отрече да е забранявал на националите да играят в Израел и на юношите да обличат екипа на мъжкия тим. „Казах само на тримата контузени национали да не играят, защото рискуват здравето си и на техните постове може да ползват здрави състезатели на други отбори. Що се отнася до юношите ни, треньорът на старшата е помолил да не са включвани в мъжете, тъй като им предстоят държавни финали, на които ще се борят за титлата. За залата? Разпоредих да не плащат тренировките на мъжете заради протеста им преди мача с Добруджа и некоректно отношение“, допълни Евтимов.

Относно изявлението на Борислав Борисов и другите, че са изгонени от квартири и не им вдигал телефона, както и на Иван Иванов-Змея, че е напуснал заради неполучени пари, бизнесменът отсече: „За квартирите е абсолютна лъжа. Специално Борисов живя 4 години в мой апартамент. Това че не съм вдигал телефона на момчетата също е абсурдно. Нека този, на който не съм вдигнал, да го каже открито. Змея пък, когато си тръгна един петък, му казах в понеделник да дойде да си вземе парите. Те бяха в клуба. Той не пожела да ги получи и предаде на друг човек да не го чакам.“

Запитан, вярно ли е, че клубът има задължения между 60 000 и 100000 лева, както твърдят хандбалистите, Евтимов коментира: „Всеки клуб има задължения. Тези до декември 2008-а на нашия клуб са мой ангажимент и остават мой. Аз ги изплащам поетапно и ще го правя, докато ги погася. Няма обаче никакъв проблем друг човек да поеме клуба на чисто. На общо събрание на 22 април „Металекс Билд“ ще отпадне от името на клуба и занапред той ще се казва „Локомотив“. По този начин по-лесно ще се набират средства за клуба, защото никой не дава такива, докато има основен спонсор.“ В заключение Евтимов потвърди, че повече няма да даде нито лев на мъжкия тим на „Локо“, както заяви още преди 10 дни.