Пловдив ще е домакин на юбилейното 50-то издание на игрите EUROVISION SPORTS SUMMER GAMES, което е под патронажа на кмета на града д-р Иван Чомаков. Журналистическите надпревари ще са в спортовете лека атлетика, боулинг, колоездене, шах, футбол, голф, тенис на маса, тенис на корт и петанка.

Близо 300 човека от 12 европейски национални медии /ARD - Германия, DR - Дания, БНТ - България, NK - Норвегия, ORF - Австрия, RAI - Италия, RTP - Португалия, SF1 - Швейцария, SVT - Швеция, TF1 - Франция, TVE - Испания, VRT - Белгия/ ще се включат в състезанията, които ще продължат 5 дни - от 11 до 15 юни.

Очаква се най-интересните състезания да бъдат на Картинг писта „Лаута” и Боулинг център „Ескалибур” под тепетата, където сили ще премерят представители на европейските национални телевизии и радиа, които членуват в EUROVISIA.

Боулингът е сред деветте задължителни спортове на EUROVISION SPORTS SUMMER GAMES проявата, а за първи път в програмата на проявата е включено и картинг състезание на писта „Лаута”, което след провеждането му в България може да се превърне в традиция.