Европейският шампион по класическа борба в кат до 66 кг Николай Гергов убедително спечели допитването сред журналистите за спортист на месец април, информира официалният сайт на Пресклуб "България".

Той получи 16 от общо 26-те гласа на участвалите в анкетата медии. Веднага след него с 9 гласа се нареди Станка Златева, която спечели първата титла от първенството на стария континент в София, а с един глас остана Йордан Йовчев, който завоюва сребърен медал на халки на ЕП в Амстердам.

Това е втората 14-каратова златна значка с географския релеф на България за Николай Гергов като спортист на месеца след световната му титла през септември 2005 г. в Будапеща.

Церемонията уважиха генералният секретар на БФ по борба Валентин Савов и личният треньор на бореца Стоян Добрев. Гергов и Савов благодариха за признанието, като изразиха мнение, че и Станка Златева заслужава подобна награда, но за съжаление според регламента на анкетата спортистът на месеца е само един.

На репликата, че му предстои още едно радостно събитие през юни - да се раздели с ергенския си живот - Гергов отговори лаконично "Ще видим".