Европейската шампионска на 200 метра едноместно кану от първенството на Стария континент по кану-каяк в Загреб Станилия Стаменова заяви, че успехът и е сбъдната мечта. „Това е една детска мечта, която се сбъдна. Това оправдава труда, който е хвърлен през цялата година. Телефонът ми днес загря от обаждания. Приятели, познати, с които не сме се виждали от години, ми се обаждат, което много ме радва. Най-специални за мен са поздравите от семейството. Майка ми, която от две години почти не съм я виждала, защото работи в Италия, днес се прибра и за мен това беше най-големият подарък. Това е една гордост за фамилията. Определено успехът ми е мотивация за бъдещето. Медал или само участието на голямо първенство води до популяризирането на този спорт, което ще доведе повече деца на гребните канали”, коментира Стаменова пред Гонг, подчертавайки, че се радва най-много да поздравите и подкрепата от близките й.

„От следващата година моята дисциплина ще се води олимпийска, тъй като от 2016-та година в Рио ще влезе на Олимпиадата. За съжаление няма много хора, които спортуват този спорт и от там идва това, че няма подбор, няма кадри. Иначе самата федерация обръща много внимание на състезателите. Дава ни всичко, от което се нуждаем. Зимната ни подготовка например беше в Анталия на топло. Обръщат ни достатъчно внимание и сме осигурени, но просто няма кадри, няма конкуренция. Сега има Световна купа за жени, но още не се знае дали ще замина”, каза още Станилия Стаменова и завърши с желанието да пожелае успех на Мирослав Кирчев. „Искам да пожелая много успех на Мирослав Кирчев, който се готви за Олимпиадата и ще е единственият представител на нашия отбор”, заяви Стаменова.

Мирослав Кирчев ще участва на 1000 метра едноместен каяк на Олимпиадата в Лондон и ще е единственият български представител в стартовете по кану-каяк на Игрите в Лондон.