Трикратните европейски шампиони TonTons Flingueurs от Франция ще се включат в битката за Купата на „Еврофутбол” на първия в България професионален турнир по пейнтбол.

Легендарната петорка потвърди участието си в четвъртото издание на атрактивната надпревара, която се организира от българския букмейкър и „Пейнтбол България”. Тя ще се проведе под името Balkans paintball cup 2008 на 31 май 2008 година на футболното игрище в парка на село Кубратово.

Елитните състезатели от TonTons ще мерят сили с отбори от още 9 държави - Великобритания, Австрия, Полша, Сърбия, Гърция, Словения, Турция, Румъния и България.

Седем тима от нашата страна ще се изправят срещу опитните гости от чужбина. Повечето от тях са участвали във всичките три издания на турнира за Купата на „Еврофутбол” досега. След натрупания опит в аматьорския спорт, тази година те преминават в редиците на професионалистите.

Три от екипите ще се състезават в Първа дивизия - Legion и Varna Sharks от Варна, и Guard от София, а останалите четири – Rebels, Red Point и Vintorez Stemo от София и Shadows от Банско, във Втора.

Освен за Купата на „Еврофутбол”, те ще се борят за солиден награден фонд, осигурен от букмейкърската къща, в размер на 20 000 лева.

За да съдийстват уникалната за България надпревара у нас пристигат и 11 от най-добрите чуждестранни рефери. Това е екип от Европейската организация на професионалните пейнтбол съдии (ЕОППС), която реферства Словашката, Австрийската, Хърватската и Словенската пейнтбол лиги и някои Centurio и Millennium кръгове.

Грандиозното състезание ще се проведе по правилата на Milennium Series, паралелно на три игрища тип Airball. С новия му вариант организаторите от „Еврофутбол” и „Пейнтбол България” целят да покажат за първи път у нас състезание по пейнтбол от наистина високо ниво. По този начин българските отбори ще бъдат стимулирани да подобрят своите умения.

Българският букмейкър „Еврофутбол” продължава да финансира и подкрепя екстремния спорт и на аматьорско ниво. Вече е попълнена схемата на Четвъртия турнир по пейнтбол за любители. Той ще се проведе ден след надпреварата за професионалисти - на 1 юни 2008 година на същия терен.

В състезанието за Купата на „Еврофутбол” ще се включат 64 отбора, съставени от по пет играча. Надпреварата ще протече по добре познатата схема на директна елиминация. Наградите за първите три отбора са осигурени от “Еврофутбол”, ProCaps и Tippmann.

Участниците в битката за непрофесионалисти се състезават безплатно. Топчетата и таксата за участие за тях се покриват от българския букмейкър.

И тази година ще станем свидетели на люта схватка между отбори с изключително атрактивни имена - Sulio And Pulio, Свирепите кучета, Параход (Бургас), Small Gods и други. Има и такива, които са традиционни участници в надпреварата - Slona Crew, Кисели краставички, Grymogushterite, НЕТ ИС САТ, Rendetata, Besnite Telefonisti.

“Еврофутбол” и Пейнтбол България от 2005 година провеждат ежегодно турнир по атрактивния спорт. Трите издания на надпреварата за Купата на „Еврофутбол” досега преминаха при изключително голям интерес, като всяка следваща година организаторите удвояваха броя на участващите отбори.

През миналата 2007-а, те достигнаха до 128, всеки от пет състезателя или общо 640 участници. Това го превърна в най-големия пейнтбол турнир за цяла Източна Европа.

Турнирът за Купата на „Еврофутбол” стана № 1 в България за 2007 година, като събра 64,76 % от гласовете на PaintballBG.org за турнир на годината.