Хандбалната история ще бъде пренаписана тази вечер с откриването на 16-ото Европейско първенство за мъже. Домакин на проявата е Германия, а церемонията по откриването и първите два мача ще се състоят на „Меркур Шпиел Арена“ в Дюселдорф. Стадионът, на който „Фортуна“ (Дюселдорф) играе своите мачове, е превърнат в най-голямата хандбална зала в света. Тревната покривка е премахната, покривът на стадиона е затворен и са монтирани допълнителни 9000 седящи места, за да може да се събере възможно най-много публика. Всички билети за откриването вече са продадени и на трибуните са очакват над 53 000 зрители, което ще бъде нов световен рекорд по посещаемост за хандбален двубой.

На събитието ще присъстват и президентът на БФ Хандбал Росен Добрев и генералният секретар Теодор Илиев, които са в Дюселдорф по покана на германската хандбална федерация. 

Напомняме, че през лятото България също ще бъде домакин на Европейско първенство по хандбал. Варна приема шампионата на континента по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години, както и квалификация за Евро 2025 за мъже и жени.

EHF пък публикува видео, което показва трансформацията от футболен стадион в най-голямата хандбална зала в света.