Шампионите и медалистите на България от Европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана до момента се прибраха вчера и се зарадваха на топло посрещане на летище "София". На най-голям интерес се радваха златните медалисти Ангел Русев в категория до 55 килограма и Иван Димов при 61-килограмовите, както и носителят на бронзов медал Габриел Маринов.

"Втора поредна титла, за мен беше доста добро състезание. Тренирах много добре, искам да благодаря на Стефка Костадинова, която ми се обади и ме поздрави. Шефът на федерацията дори не ни поздрави, така че не знам какво да кажа. Г-н Колев винаги е бил до нас и ни е подкрепял, но сега беше там, а не дойде изобщо да говори с нас. Все едно не ни познава и не можем да си обясним такива действия, не знам какво иска да постигне с това отношение", каза Русев пред репортерите. 

“Имаше много емоции, наистина, затова тренираме толкова време. Това ми беше дебют при мъжете, досега само кадети и юноши. На 19 съм, но вече се чувствам като мъж. Много се зарадвах и за Ангел. Целите ни са медали от Световното за мъже”, добави Иван Димов, който спечели златото в категория до 61 кг.