Утре (събота) от 10.00 часа започва десетото юбилейно издание на  SOFIA INTERNATIONAL OPEN, най- големият международен боулинг турнир провеждан в България. Състезанията ще бъдат  в Joy Station, Студентски град и ще продължат до 27 октомври.

Участниците  се борят  за награден фонд от 55 000 евро. Той ще бъде разпределен между 56 финалисти от А група, 18 в Б група и много допълнителни награди като: състезателя с най-висок резултат от деня ще вземе 100 евро, спортсмен на турнира , най-висока игра и др. Победителят ще си тръгне с чек за 7 000 евро. През последните години турнирът се утвърди като втори по награден фонд в цяла Европа.

В предстоящата надпревара са регистрирани над 200 състезатели от 26 държави сред които играчи от Швеция, Финландия, Норвегия, Холандия, Дания, Великобритания, Ирландия, Германия, Испания, Италия и други. От България участие са заявили 53 играчи.

„Готови сме с организацията и вече в София пристигнаха първите участници. Ще бъде много оспорвано и интересно, защото турнирът е доста известен в Европа , а и наградния фонд е повече от добър.  Доста нови неща ще има, допълнителни камери сме поставили за прякото онлайн излъчване, всяка серия и резултати ще бъдат на разположение на всички, които искат да следят в реално време събитията на специалния сайт. Дано да има и повече наши състезатели, които да попаднат във финалните фази следващия уикенд”, сподели Теодора Дончева- организатор на SOFIA INTERNATIONAL OPEN 2019.

Турнирът има собствена страница във Facebook, както и собствен  сайт: http://www.sofiainternationalopen.com/, на който ще могат да се гледат сериите в реално време. Както всяка година, входът за публика в Joy Station е безплатен!