Българският букмейкър „Еврофутбол” и „Пейнтбол България” организират за пета поредна година турнир по пейнтбол за купата на „Еврофутбол”. Юбилейното издание ще се проведе на 31.05.2009 г., от 10.00 часа, на стадион „Академика” в гр. София.

Превърналият се вече в традиция турнир, с който родния букмейкър цели да стимулира спорта в свободното време, ще срещне в директни елиминации 64 отбора, съставени от по 5 участника, непрофесионалисти. Те могат да се записват за участие в периода от 16.05.2009 г. до 28.05.2009 г., в делнични дни, в официалната интернет страница на „Еврофутбол” – www.eurofootball.bg

Двубоите между отборите ще протичат по сценария “превземане на противниковия флаг“, като в базите (началните позиции) на двата отбора ще бъдат поставени два различни флага. Победител е този тим, който е завзел знамето на противника или е останал с най-много «живи» играчи.

Непосредствено преди старта на турнира, ще бъде проведен предварителен инструктаж за безопасност по време на състезанието. За спазването на правилата ще следят опитни рефери, определени от организаторите. Ще бъдат изиграни общо 64 двубоя, които ще определят и тримата победители – те ще получат медали и предметни награди, осигурени от ”Еврофутбол”. Отборът, заел първо място, ще си тръгне с Купата на „Еврофутбол”. Всички, които ще участват в надпреварата за аматьори се състезават безплатно – таксата за участие и топчетата за тях са осигурени от българския букмейкър.

Турнирът се провежда на уникални терени, като за целта ще се построят две игрища, на които битките ще се водят паралелно. Всяко от тях ще е с размери 30 х 50 метра и ще бъде оградено с предпазна мрежа със средна височина 3 метра. Във всеки терен ще са разположени по 33 броя надуваеми укрития, съобразено с най-новите стандарти в световния пейнтбол.

“Еврофутбол” и „Пейнтбол България” от 2005 година провеждат ежегодно състезания за любителите на атрактивния спорт. Петият юбилеен турнир за Купата на българският букмейкър следва традицията и печели вниманието на публиката с атрактивна игра и заслужени награди.

Като част от него, естествено ще бъде и турнира за журналисти, чийто начален час е в 9.00 часа.