„Еврофутбол” ще организира трето поредно издание на програма „Спортни таланти” през следващата 2014 година. Новината бе съобщена на церемонията по закриване на тазгодишната програма, на която бяха наградени 24-мата спортни таланти, финансирани от българския букмейкър. Догодина инициативата ще стартира на 6 януари с набиране на документи за участие в конкурса, от който ще бъдат избрани спортистите, които ще получат финансиране.

„Програма „Спортни таланти“ вече се превръща в дългосрочен ангажимент и инвестиция на „Еврофутбол“ в младите български атлети. Ние им подаваме ръка в момент от тяхната спортна кариера, когато те имат най-голяма нужда от това. Ние не просто ги подпомагаме финансово, ние сме до тях постоянно, споделяме техните тревоги и радости, трудности и успехи. Техният талант, тяхната вяра и мечти ни карат да вярваме, че правим нещо наистина стойностно и важно.“ Това обяви Елица Иванова – ръководител „Връзки с обществеността“ в „Еврофутбол“ по време на церемонията. Подробности за кандидатстването в новото издание на програмата даде изпълнителният директор на фондация „Работилница за граждански инициативи” Илияна Николова, която е партньор на букмейкърската къща в реализирането на програмата.

„Устойчивостта на програмата се изразява и в дългосрочната подкрепа, която „Еврофутбол“ оказва на спортистите, които могат да получават финансиране в продължение на три години“, заяви Николова. Конкурсът ще стартира на 06.01.2014 г. и ще продължи до 03.02.2014 г. Условията за участие са сходни с тазгодишните, предстои да бъдат качени на сайта на фондацията и на www.eurofootball.bg формулярите за кандидатстване, подробните указания и пълна информация за програмата.

На церемонията днес, 12.12.2013 г., която се проведе на сцената на Playground в Paradise Center в София бяха представени постиженията и резултатите от втората година на програмата, чрез която 24-мата млади спортисти получиха средства за тяхната подготовка, закупуване на екипировка, участия в състезания и тренировъчни лагери. Присъстваха призьорите по програмата заедно със своите треньори, представители на Групата на съветниците, сред които и Евгения Раданова, на медийните партньори, сред които Дарик радио и Gong.bg. Всеки от спортните таланти бе награден със специално изработена плочка от благороден метал, наподобяваща медал.

„Благодаря на „Еврофутбол“ не само за финансовата, но и за моралната подкрепа. Да бъда част от програма „Спортни таланти“ за мен значи много“, зави атлетката Викториа Тенчева.

„Благодаря на целия екип на програма „Спортни таланти“. Всички те ми вдъхваха сила и сигурност“, каза таекуондистът Владимир Далаклиев. Атлетът Георги Георгиев – Джопето заяви: „Благодаря за подкрепата и за това, че „Еврофутбол“ остана с мен в този труден период след контузията ми! Благодаря ви много!“. Думите на признателност на състезателката по плуване Лидия Иванова бяха: „За мен беше огромна чест да съм Спортен талант на „Еврофутбол“.

На церемонията бе обявен и новия член на Групата на Съветниците Любо Ганев, който ще е сред оценяващите новите кандидатури по програмата за следващата година. Той заяви: „Благодаря на „Еврофутбол“ за благородната кауза, с която са се заели! Пожелавам на Спортните таланти да се забавляват, докато работят, защото така натоварването се усеща по-леко!“.

Присъстващите бяха поздравени с хитовото изпълнение на живо на Стоян Петров “We are the winners”, което се превърна в химн на програма „Спортни таланти”.

Постиженията на Спортните таланти на „Еврофутбол“ можете да намерите в допълнителен файл.

В прикачения аудиофайл чуйте повече за церемонията днес от ПР-а на Еврофутбол Елица Иванова, която обяви, че и през 2014 година екипът на програмата „Спортни таланти“ ще разчита на помощ и съдействие от Gong.bg и Дарик Радио!