Българският букмейкър „Еврофутбол” продължава да спонсорира българския спорт и през пролетния дял на първенствата за сезон 2008/2009 година. Компанията реши да запази размера на финансирането на българските федерации по волейбол и баскетбол. По този начин, в трудната икономическа ситуация, родният букмейкър остава верен партньор в подпомагането и развитието на тези спортове в изявите им на българската и международната сцена.

За сезон 2008/2009 година 180000 лева влязоха в касата на волейболната ни федерация. 120000 лева са за българския национален отбор по време на Световна лига и за срещите на националните отбори мъже и жени. Останалите 60 000 лева са за подкрепата на Националната волейболна лига и за Купата на България тази година.

Своята заслужена подкрепа получи и Българската федерация по баскетбол. През текущия сезон родната ни централа бе спонсорирана с 96000 лева, които се насочват към мъжкия и женския национален отбор, Националната баскетболна лига за мъже, купата на България за мъже и жени и Мача на звездите.

„Еврофутбол” финансира за поредна година и баскетболния „Лукойл Академик” със 72000 лева за срещите от вътрешно първенство и УЛЕБ.

За трети път българският букмейкър ще бъде основен съорганизатор на лекоатлетическия турнир „Павел Павлов” за наградите на „Еврофутбол”. Стойността на спонсорството е 35000 лева. Благодарение на финансирането от страна на компанията, от самото начало на провеждане на състезанието и помощта при организацията, от тази година надпреварата премина в по-горната категория - Класик.

Подкрепата си за аматьорските спортове „Еврофутбол” демонстрира и през 2009 година. Тя ще се изрази в петия юбилеен турнир по пейнтбол за купата на „Еврофутбол”, който ще се състои на 31.05.2009 г. Новото този път е, че ще има и още една предизвикателна пейнтбол проява на 14.06.2009 г., която ще представлява атрактивна сценарна битка на специален терен. Точно 30000 лева ще бъдат инвестирани за организацията и провеждането на пейнтбол турнира, с които компанията цели да стимулира спорта в свободното време.

В унисон със спонсорската си политика „Еврофутбол” ще продължи благотворителния си проект „Печелиш и помагаш”, част от програмата за корпоративна социална отговорност на компанията. Тази година българският букмейкър ще се насочи основно към подкрепата на каузи, които чрез спорт работят по посока на превенция от различни заболявания и стрес. Както до сега, „Еврофутбол” отново ще си партнира с фондации с цел оптимален ефект от провежданите кампании и достигане на желаната и полезна информация до максимален брой българи. Проектът ще стартира през юни 2009 година.

Както вече бе съобщено, компанията е и в преговори с Българската професионална футболна лига за продължаване на договорните отношения за двубоя за Суперкупа Еврофутбол – България, който традиционно се състои между шампиона и носителя на купата на страната.