„Еврофутбол” осигури наградния фонд, премиите за наградите, купите и медалите за третото издание на международния турнир по лека атлетика „Павел Павлов”. Общата сума на финансовата подкрепа възлиза на 35000 лв. Турнирът ще се проведе на 27.06.2009 г. на Националния стадион „Васил Левски”. Над 250 чуждестранни и родни лекоатлети ще се борят за наградите на букмейкърската къща в 17 дисциплини.

Наградният фон, който родният букмейкър дава, се поделя, както следва: първите трима в дисциплина Premium ще получат съответно 900 USD, 600 USD и 400 USD. Тримата най-добри в Classic получават 500 USD, 300 USD и 200 USD, а призьорите в National вземат 300 USD, 200 USD и 100 USD. „Мъжката” дисциплина 4х100 м. носи на тройката 600 USD, 400 USD и 200 USD.

Допълнително предвидените премии за рекорди от „Еврофутбол” са: 2000 USD за национален рекорд, 300 USD за рекорд в турнира и 2000 USD за най-добро постижение в света за 2009 г. Спортистите, които покрият норматив А квота за световното първенство на открито в Берлин ще си тръгнат с по 300 USD.

„Еврофутбол” подкрепя от самото начало международния турнир по лека атлетика „Павел Павлов” – т.е. три поредни години е генерален спонсор. За родния букмейкър, като социално отговорна компания, е важно да има устойчивост в подкрепата на отделните инициативи. Само така се постига развитие и повишаване на качеството, или както е в случая - преминаване към по-горна категория. През тези три години „Еврофутбол” е вложил над 100000 лв. в тази спортна проява. Компанията разглежда тези средства като успешна инвестиция в развитието на леката атлетика у нас и в повишаване на имиджа на България чрез всички чужди популярни лекоатлети, които участват в турнира.

Партньорството между „Еврофутбол” и патрона на турнира – Павел Павлов е с дълга история. То започва през 1991 г., когато известният лекоатлет открива първият букмейкърски пункт на компанията в гр. Враца и продължава до неговата кончина. Българският букмейкър спазва неписаното „обещание” за подкрепа и приема отправената молба за финансова помощ от сина на легендата – Георги Павлов, когато той решава да организира международно състезание на името на своя баща. През годините лекоатлетическата надпревара постига международна известност и значение и през 2008 г. Европейската лекоатлетическа асоциация одобрява повишаването на ранга на турнира. Така „Павел Павлов” влиза в групата на 15-те турнира под егидата на ЕАА в категория „Класик”.