Рускинята Евгения Канаева сподели след спечелването на първите си медали от Световното първенство по художествена гимнастика в Мие, че през последната година е работила много усилено, което в крайна сметка е дало успех.

„Много съм щастлива, че шампионатът се провежда в Япония. Доволна съм от това, че мога да участвам в Япония. След Олимпиадата в Пекин продължих много усилено да се подготвям с моя треньор”, сподели Канаева, която обясни, че през последната година е работила по промяната на всички съчетания и за нов имидж.

Евгения Канаева получи 28.350 точки на въже и 28.325 точки на обръч. „Днес се представих добре. Благодаря на своя треньор, на организаторите, на публиката. Утре всичко започва от начало”, каза след състезанието грацията.

От своя страна украинката Анна Бесонова, която нямаше много добър ден, но все пак бе изключително силно подкрепяна от публиката, сподели: „Искам да благодаря на феновете за подкрепата. Когато толкова силно те подкрепят всички в залата е лесно да се играе.”