Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория – южноафриканския Франсоа Бота, ще даде пресконференция заедно с всички останали участници на турнира WFC 6.

За пръв път в историята на бойните спортове у нас България ще бъде домакин на галавечер от толкова високо ниво. Общо 11 двубоя ще се проведат тази събота, 27 септември, в столичния Зимен дворец.

Най-голямата атракция ще бъде именно Бота, който ще се бие в мач по правилата на К-1 срещу френската кикбоксова суперзвезда Грегъри Тони.

Основното събитие на шоуто ще бъде Любомир Геджев. Той ще излезе на ринга за световната титла на WFC в средна категория (World freefight challenge) срещу Жан-Франсоа Леног от Франция.

Двубоят ще бъде по правилата на смесените бойни изкуства, познати у нас като свободни боеве. Ще има още пет мача по този регламент. Официалната пресконференция за шоуто ще се състои утре от 19:00 часа в хотел „Феста” на бул. България 83.

Журналистите ще могат да получат акредитации за галавечерта. По същото време ще се проведе официалното претегляне на състезателите и фотосесия с тях.

За пръв път у нас специално за шоуто идва екип на емблематичното предаване на „Eurosport” – „Боен клуб”. Журналистите, водени от продуцента на шоуто - Самюел Пагал, ще заснемат интервюта с участниците, както и самите битки. Предаването ще бъде показано през следващия месец по най-популярния спортен канал.