Ню Инглънд Пейтриътс и Сиатъл Сийхоукс ще спорят на финала на първенството по американски футбол в САЩ, или повече познат като Супербоул.

49-то издание на мега-събитието е на 2 февруари, в 1.30 българско време. Арена на спектакъла пък ще бъде стадионът на Университета във Финикс, в Глендейл, Аризона.

Шампионът Сиатъл Сийхоукс направи епично завръщане в мача за титлата в Националната футболна конференция, докато в другата конференция Пейтриътс постигна убедителна победа.

Пейтриътс се наложиха над Индианаполис Колтс с разгромно 45:7, като позволиха да съперника да отбележи тъчдаун само във втората част. Куотърбекът на Ню Инглънд Том

Брейди вече е куотърбекът с най-много участия на Супербоул - шест - и изравни Майк Лодиш като играч с най-много участия във финала изобщо. Наставникът Бил Беличик също изравни рекорда на Дон Шула по този показател при треньорите.

източник: БГНЕС

Финалът на другата конференция бе далеч по-вълнуващ, като настоящият все още шампион Сиатъл се нуждаеше от продължение, за да победи Грийн Бей Пекърс с 28:22. На полувремето Сиатъл изоставаше с 0:16, но направи най-големия обрат в историята на финалите.

Куотърбекът на Сиатъл Ръсел Уилсън се отърси от ужасно първо полувреме, и направи страхотно второ, за да подаде фантастичен пас към Джърмейн Кърс за победата. Уилсън не сдържа и сълзите си след края на двубоя, и обяви, че никога не се е съмнявал в отбора си.

източник: БГНЕС