По настояване на кмета на София Бойко Борисов Европейското първенство по колоездене на шосе за мъже и жени под 23 години, юноши и девойки ще завърши два часа по-рано – в 16.30 ч., вместо както е предвидено по график в 18.30 ч. Настояването на г-н Борисов е във връзка с последния от двата почивни дни и желанието на общинското ръководство столичани да се приберат безпрепятствeно по домовете си.

Столична община се извинява на гражданите на София за причинените неудобства. Искаме да припомним, че по първоначално заявеният маршрут на първенството трябваше част от булевардите “Цариградско шосе”, “Евлоги Георгиев”, “Никола Вапцаров”, “Драган Цанков” и “П. К. Яворов” да бъдат затворени в дните четвъртък, петък, събота и неделя, който вариант кметът Бойко Борисов категорично отхвърли.

Състезанието беше част от програмата на Европейската федерация по колоездене и неговото евентуално отпадане щеше да донесе много негативи както на България, така и на нейната столица. Страната ни се пребори за домакинството на Европейското първенство по колоездене на шосе за мъже и жени под 23 години, юноши и девойки в конкуренцията на още седем страни. В надпреварата участват 1500 колоездачи от над 40 страни.