Шампионката на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория сламка Йоана Енджейчик винаги е била много активна по време на пресконференциите преди нейните битки. 

Този път ситуацията не е по-различна. Полякинята ще се изправи срещу Роуз Намахунас следващата седмица в UFC 217 и след като американката беше доста открита относно своите лични трудности в живота, Йоана не пропусна възможността да коментира душевното й здраве.

"Как ще бъдеш шампион и ще се справяш с всички тези неща? Знаеш ли какво? Ти не си силна психически, ти направо си психически нестабилна и вече си загубила срещата преди да влезе в клетката. Мислиш, че имаш лични проблеми, ще ти покажа точно какви проблеми имаш, когато влезе в Октагона. Никога няма да бъдеш шампион", заяви Енджейчик.

Цялата тази тирада звучи някак безвкусно за Роуз, особено като вземем в предвид нейната лична семейна история.

"Не знам дали това не се дължи на някаква културна разлика или нещо подобно, но за мен тези неща не са никак повърхностни. Семейството ми беше разкъсано. Баща ми почина, а той не беше част от живота ми през повечето време, защото страдаше от шизофрения. Това е нещо, с което цялото ми семейство се бореше, откакто си спомням", заяви Намахунас.

Но тя все пак добави, че обидите на Енджейчик не са я засегнали.

"Не се интересувам от това, което тя казва. Каквото и да каже, няма проблем, но за мен тази битка е всичко. Искам да надделея над демоните си и това за мен е важно", добави тя.