Състезатели на клубове, членове на българската ММА Федерация отпътуваха за Швейцария, където ще участват в силния турнир „SHC 3 - Strength & Honor Championship”, със съдействието на продуцентска компания Максфайт.

За пръв България ще разчита на изява при жените, където с надежди да развее трикольора тази вечер 67-килограмовата е Ева Вълева.

След години прекарани извън ринга и с професия манекен, чаровната старозагорска състезателка изненада всички с желанието си да върне на ринга, но не в първия си стил кик бокс, а ММА.

След месеци подготовка и лагер край морето в клуба на «Уориър» Поморие Ева отпътува уверена за Женева, където ще срещне световната шампионка по кик бокс стил лоу кик за 2009, хърватката Нивес Радик.

Мачът между гладиаторките ще се проведе в клетка по подобие на американската версия UFC. Срещите ще бъдат профи - 3 рунда по 5 минути.



Един от най-изявените ни състезатели по смесени бойни изкуства (ММА) Емил Захариев тази вечер ще се качи на ринга в Женева. Той също ще се бие в клетка, а срещу него ще се изправи френски майстор в смесените боеве Франсис Кармонт.

Опонентът на Емил е с актив от 12 победи и 7 загуби, както и с впечатляващи участия в бойните вериги UFC и Прайд. 29-годишния тъмнокож боец е висок 191 см, и с опит в тай бокса. Ръстовете данни и актива на чужденеца повече амбицираха Емил Захариев, който е познат у нас със зрелищни победи, с прилагането на ключове и бързина на ринга.

Водач на българските бойци в Швейцария е спортно-техническия директор на БФММА Теодор Карастоянов.