Пловдив ще бъде домакин на кръг от Световната ранглиста по спортни танци “BULGARIAN OPEN GRAND PRIX’ 2008”. Това е първият турнир от толкова висок ранг, провеждащ се в България. Състезанието ще се проведе на 1 и 2 март в Международен панаир – Пловдив, палата №10. Право на участие имат всички страни – членки на „Международната федерация по спортни танци”(IDSF), а зрителите ще видят над 250 двойки от близо 20 държави.

Главен съдия на турнира е спортният директор на IDSF – Хайнц Шпекер, а общо 39 рефери ще оценяват танцьорите. Спечеленото при силна конкуренция домакинство се дължи най-вече на дългогодишните успехи, опита и усилията на Клуб по спортни танци „Парадайс денс”- Пловдив, който получи и правото на главен организатор на мащабния турнир. За директор на турнира бе определен старши треньорът на клуба Светозар Жеков.

Програмата през първия ден включва стандартни танци, а през втория са латиноамериканските. Двойката победител ще прибави към актива си в световната ранглиста между 250 и 300 точки.