Деветнадесетото издание на Международния лекоатлетически турнир "Самарско знаме" в Стара Загора и тази година събира елитни състезатели. Турнирът се организира от Спортен клуб по лека атлетика "Берое" със съдействието на Община Стара Загора и Българската федерация по лека атлетика.

Състезанието ще се проведе на 15 юни от 17.00 часа на стадион "Берое" при вход свободен. Целта е да се популяризира леката атлетика и да се съхранят традициите на турнирните надпревари в България.

Турнирът ще спомогне за разкриването на млади талантливи лекоатлети в условията на състезание с най-добрите мъже и жени от България и състезатели от чужбина.

Задачата на домакините пък е да се създадат условия за постигане на високи спортни резултати, покриване на стандарти и селекция на състезатели за националните отбори.

На стадиона под Аязмото атлетите ще мерят сили в тринадесет дисциплини.

Заявки за участие са подали спортисти от България, Румъния, Гърция, Беларус, Македония, Сърбия, Шотландия, Турция дори и от Гибралтар.

В дисциплината висок скок за мъже се очаква силно състезание. В сектора излизат Константин Баниотис от Гърция с лично постижение 234 см, българската надежда Тихомир Иванов с постижение 231 см, Алан Смит от Шотландия с 229 см и Андрей Скабейка от Беларус с 226 см.

В скока на дължина участие са потвърдили водещите български атлетки Габриела Петрова и Александра Начева. Денис Димитров пък ще защитава титлата си в спринта на 100 метра. /БТА