Българският национал Елис Гури се класира за четвъртфиналите на в категория до 96 килограма на олимпийския турнир по борба в класически стил. Състезателят, защитаващ българския флаг, се наложи с 2:1 части над грузинеца Сосо Джабидзе, който спечели категорията си в турнира "Никола Петров" в София през тази година.

Елис Гури взе първата част с 2:0, но допусна съперника да му измъкне една точка във втората. В крайна сметка, третата част бе за Гури, който стигна до следващия етап след 1:0 точки.

На четвъртфиналите Елис Гури ще срещне представителя на Беларус Тсимафей Дзейниченка. Двубоят е от 16.39 часа българско време.

Борецът ни се класира за осминафиналите в категория до 96 килограма, след като победи с 2:0 (1:0, 1:0) румънеца Алин Алексуч-Чиурариу.

Ако спечели четвъртфиналната си схватка, Гури ще бъде само на един мач от златния или сребърния медал на летните олимпийски игри в Лондон. Дзейниченка беше пети на световните финали в Истанбул, докато Арусар спечели квота от квалификациите в София,където загуби финала.