Контузената грация от ансамбъла ни жени по художествена гимнастика- Елеонора Кежова сподели пред Гонг, че е очаквала успеха във втория кръг за Световната купа.

„Бях сигурна, че ще се представят отлично. Положиха много труд и очакванията се оправдаха. Липсваше ми това състезание. Исках да играя, нали затова се върнах, но карък… И преди са ми се случвали подобни неща, преди началото на състезанията да ме оперират. Възстановявам се по план- ходя на фитнес, плувам, правя физиотерапия, вече работя и в залата. До началото на април може би ще съм готова да се включа.”- казва развълнувано красивата гимнастика.

Според Кежова композициите на отбора ни са трудни, рисковани, но с много оригинални елементи. Изборът на музиката е също на ниво.

„Няма как да не направят впечатление на съдиите. Съчетанията са изработени така, че да взривят публиката. Ето защо имаме първо и второ място в Будапеща.”-допълва Елеонора.

Подготовката е все още на ранен етап и момичетата са допускали грешки в изпълнението, но с още работа елементите ще се отработят и нещата ще изглеждат още по-добре. На този етап е важно, че съдиите приеха завърщането на бронзовите ни медалистки от Атина и одобриха хореографията и музиката на новите им съчетания. Иначе големите състезания предстоят…Будапеща бе само началото.