Състезателката ни по художествена гимнастика Елеонора Кежова се завръща в залата през месец март. Грацията ни, която е част от националния ансамбъл при жените, претърпя операция на коляното през ноември 2008 и все още се възстановява.

Въпреки това, ансамбълът в състав Галина и Владислава Танчеви, Кристина Рангелова, Стела Султанова, Михаела Маевска и Боряна Йорданова, се подготвя усилено за кръга от Световната купа, който ще се проведе в началото на март в Будапеща.

Момичетата показаха на контролното състезание в зала „Раковски” новите си комбинации за този сезон, като съвсем скоро ще бъдат готови и новите трика.

Със сигурност им предстои още много работа, но Елеонора е до тях и ги подкрепя във всяко едно изпитание. Освен това тя планува много бързо, след като стъпи в залата, да влезе отново в обичайната за нея роля и да заеме мястото си сред грациите ни. Според специалистите около месец и половина след това гимнастичката ни ще може да тренира на пълни обороти.

„Надявам се операцията да е успешна, няма усложнения. Започнах вече възстановяване с тежести и по-големи натоварвания, ходя на плуване, на физиотерапия. Засега всичко е наред. В началото няма да мога да започна със скокове, но поне за техника с тяло и уреди. Всичко обаче зависи от това как ще успея да се възстановя като мускулатура”, сподели пред Гонг Елеонора.

Грацията ни изгледа цялото контролно състезание в зала „Раковски”, а след него сподели и впечатленията си от видяното: „Не съм идвала на контролни поне от месец и според мен всички са дръпнали много в положителна насока. Особено при ансамбъла, просто им трябва само малко издръжливост, защото накрая – в последната част, умората ги наляга и правят глупави грешки.”

Първото състезание на ансамбъла ни е в началото на март – Световна купа в Будапеща, а след това им предстои и надпревара във Франция. Надеждите на Елеонора пък са насочени най-вече към Световното първенство по художествена гимнастика в Япония, което е насрочено за месец октомври.

„Като влязохме в залата, след завръщането ни, мислехме, че ще издържим цял олимпийски цикъл, но след тези контузии, които ме сполетяха, в момента гледам само Световното първенство и след това ще мислим за напред”, добави Елеонора Кежова.