Световната рекордьорка в овчарския скок Елена Исинбаева демонстрира близки отношения с президента на Русия Владимир Путин по време на наградите на Спортната академия Лауреус, но съвсем в рамките на позволеното.

Очарователната атлетка, която бе избрала дълга раирана рокля за церемонията се наложи да оправи папийонката на държавния глава. От своя страна, почитателят на спорта – Путин, позволи олимпийската шампионка да му помогне, за да може да изглежда по подобаващ начин.

Церемонията се проведе вчера в Санкт Петербург, като голяма част от руските спортни звезди присъства на бляскавото събитие, по време на което награда получи и легендарният Сергей Бубка.

Елена Исинбаева, която наскоро подобри собствения си рекорд в зала, не получи награда, но това не помрачи настроението й. На излизане местните журналисти се пошегуваха с рускинята: „Тренирали ли сте у дома преди това как се поставят папийонки?”, но Исинбаева им отговори подобаващо: „Президентът сам ме помоли. Затова и я пооправих.”

В залата присъства и гимнастикът Алексей Немов, компания му правеха още Евгени Плюшченко, Антон Сихарулидзе, Алина Кабаева, Светлана Хоркина и още десетки звезди на световния спорт. Големите призори на вечерта станаха тенисистите Роджър Федерер и Жюстин Енен.