Над 80 са записаните до момента за участие в третото издание на екстремната вело надпревара Home Mountain Enduro 2017. Събитието е включено в календара на Столична община и се провежда, като част от активностите на София 2018 – Европейска столица на спорта.

Състезатели от цяла България, както и няколко представители на Гърция и Унгария, ще проверят издържливостта и уменията си на колелото с над 20 километра интензивно каране през стръмни и технични пътеки изправени срещу силната конкуренция и часовника. Състезателните етапи, тази година отново ще са 4 и ще обиколят почти цяла Витоша, но ще има изненади в маршрута.

Ендуро дисциплината е изключително интересна и все по-популярна. Състезанията представляват спускане на етапи с измерване на времето на всяка една състезателна отсечка, като всеки състезател трябва да достигне до старта на състезателните етапи на самоход. Победител става този, който успее да премине успешно през всички етапи и даде най-добро общо време.

Предварителната регистрация за участие все още е активна и всеки, който иска да изпробва уменията си и смята, че има необходимата физическа подготовка, може да се запише за участие онлайн на www.conceptcreative.org/hme

Състезателите ще бъдат разделени в общо 5 отделни категории – юноши 15-18, мъже 19+, мъже 30+, мъже 40+ и жени, а всички участници ще се борят за примамлив паричен и предметен награден фонд, предоставен от партньорите на събитието и магазини Стената.

Всички, които искат да бъдат част от Home Mountain Enduro 2017, но няма да участват, могат свободно да наблюдават състезанието покрай всички състезателни отсечки и да преживеят част от адреналина и емоциите. Организаторите канят всички фенове на планинското колоездене, да посрещнат финиширащите състезатели в неделя след 15:00 на сцената в Бояна, където ще бъде позициониран джипа на Ред Бул и ще има много музика и добро настроение.

Home Mountain Enduro е втори кръг от Българските Ендуро Серии за 2017, които придобиват все по-голяма популярност и все повече участници. Кръговете, в които ще трупат точки участниците тази година са общо 6 и ще обиколят няколко родни града – Велико Търново, София, Пампорово, Смолян, Чепеларе, Благоевград и Петрич.