Едва две седмици след успешно приключената си експедиция „Речен път – България от край до край“, смолянският пътешественик Вилиан Стефанов се отправя на ново интересно приключение, като този път той има амбициозната идея да прекоси пеш страната ни от запад на изток.

Младият авантюрист ще измине над 570 км, следвайки железния път по линията Калотина – София – Варна, с което планира да премине през над 100 железопътни спирки и населени места.

Вилиан вече доказа невъзможното, пресичайки за 25 дни нашата страна, от юг на север, но все още смята, че най-интересното тепърва предстои и че само един човешки живот не стига, за да се опознае напълно родината ни.

„Най-голямата заблуда е, че имаме време“, споделя той и отправя призив: „Нека да изживеем пълноценно всеки един момент от живота си и да му дадем смисъл – цел която да следва. „

Експедицията започва в края на месец септември от село Калотина и до успешен финиш във Варна ще го делят около 4 седмици.

„Има още толкова много красиви места в нашата страна, които тепърва ще изследвам и разкривам пред хората. Това е едва началото.“

Преди да се отправи на това пътешествие Вилиан ще загрее с отсечката Сомовит – София (285км), която ще измине пеш, преминавайки край жп линията и някои от големите ни реки.