Атанас Иванов, треньорът, който откри и създаде Момчил Караилиев в сектора троен скок, не е оптимист за медал довечера във финала при мъжете. Според него влизане в шестицата на Европейското в Барселона ще е успех.

„Конкуренцията е много голяма в тройния скок при мъжете. Трудно можем да говорим за медал на Момчил, дано пък има късмет…”- коментира треньорът, който все пак ни насочи към новия му наставник.

Според Иванов единствено Петя Дачева от участниците ни в сутрешния сеанс, е имала шанс за шестицата като потенциал, но състезателката ни в тройния скок е прегоряла емоционално.

„Условията са перфектни. Чудим се на кой стадион да тренираме, всички са прекрасни”- коментира организацията на Евро`2010 в Барселона Атанас Иванов.

Според него проблем за младите хора в България е, че те с неохота влизат на стадионите и все по-малко се занимават със спорт.

„Имат други развлечения. Чудим се как да ги примамим - трябват човешки условия и някакви стимули…”- разсъждава опитният треньор, който е на мнение, че големите ни успехи в атлетиката остават в миналото.