Българската плувкиня Екатерина Аврамова сподели, че ще се опита да си извоюва квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

„Главната ми цел беше да дойда и да покажа на останалите български плувци, че с желание могат да постигнат много неща, но не трябва да се задоволяват само с българското ниво. Има европейска, световна ранглиста, трябва да се стремят и към тези неща. Ние сме свикнали да не поглеждаме извън нашите си граници, но това е важно за развитието им“, заяви пред обектива на „Зона Спорт“ по bTV.

„Моята цел е Рио'2016, но за да стигна до Игрите, трябва да мина през няколко състезания. Ще ми се да взема медал на европейското, за да може моите конкурентки да се страхуват от мен.

На Олимпиадата в Лондон се надявах на полуфинал или финал. Има от какво да се науча, опитът беше полезен за мен. Усетих Лондон и как всички хора около басейна ме подкрепяха. Беше доста напрегнато.“

„България е моята страна. Дали има нещо вярно в слуховете, че мога да се състезавам за друга държава? Има нещо вярно, доколкото има предложения. Отговорът ми обаче е „не“ и се надявам да си остане така.“

„Израснах психически, успях да се науча какво е да си на върха и да се опитваш да останеш там. Бях загубила надежда през годините прекарани тук, но отивайки в Лондон нещата се промениха. Треньорът ми е човекът, с когото прекарвам най-много време на ден - по 8-10 часа. Той ми върна желанието и се надявам да бъде до мен през годините, които ми остават в плуването. Разбира точно как се чувствам в дадените моменти и прави всичко възможно да ми помогне“, завърши Аврамова.