Инна Ефтимова се класира за полуфиналите в спринта на 60 метра на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Торино.

Младата и талантлива българска лекоатлетка финишира втора във втора серия за 7,31 секунди, като бе изпреварена само с 1 стотна от рускинята Евгения Полякова.

Това обаче бе напълно достатъчно за Ефтимова да намери място сред 16-те най-добри, тъй като по регламент напред продължават първите три от всяка от четирите серии плюс четирите губещи с най-добри времена.

Най-бърза бе победителката в трета серия Езине Окпараебо, която направи рекорд на Норвегия - 7,22 секунди. Ефтимова влиза на полуфиналите с пети резултат.

Полуфиналите са по-късно днес, като Инна Ефтимова ще бяга във втория (17.52 часа българско време) отново с Полякова Окпараебо е в първата полуфинална серия.

Веселин Панков обаче отпадна в сериите на 60 метра при мъжете. Той завърши едва пети в трета серия с 6,80 секунди, а полуфиналите се затварят на 6,71 секунди.

Панков е общо 23-и от 34 състезатели. Най-бърз очаквано бе Дуейн Чембърс (Великобритания), която се наложи именно в серията на нашия състезател с 6,53 секунди.

Атанас Русенов отпадна в квалификацията в група А на скок на дължина, след като постигна 5,51 метра във втория си опит, а в останалите два записа фаулове.

В 12.00 часа започва квалификацията в група Б с участието на Николай Атанасов и Борис Божинов.

В момента тече квалификацията на овчарски скок с участието на Спас Бухалов.