Ивет Лалова се завърна на пистата с победа! От вторник вечер това изречение звучи не просто като новина. Защото това не само е добра новина за българската атлетика, а истинско доказателство за силата на нашите спортисти.

Ивет Лалова е безапелационният пример, че мечтите се сбъдват! Но само с много труд. След поредица препятствия. Това е съдба ще кажете… Едва ли! Съдба е животът да те изправи пред такова тежко предизвикателство, да се опита да те пречупи, но да се изправиш срещу това, да се бориш с цялото си същество срещу несправедливостта и да успееш! Тук най-важна е човешката воля! И в случая волята на Ивет.

Помня сълзите й на летище София, след завръщането от онзи кошмарен турнир в Атина преди две години. Сълзите й от мъка заради ужаса изживян на тренировъчната писта. И може би обещанието да се върне по-силна от преди… Но, нова е минало.

В Белград публиката пак видя сълзите на Ивет Лалова, но този път – от щастие, а сигурно и облекчение.

Ти успя Ивет! Успя да направиш същото, както преди – да ни заразяваш с позитивната си енергия. Да ни радваш с лъчезарната си усмивка след финала. И може би успя да ни дадеш пример. Най-истинският пример, че в живота значение има единствено колко силно искаш да постигнеш целта си. И какво си готов да преодолееш за нея…