Дейв Греъм, един от най-добрите атлети в света, пристига у нас на 26 септември. Той ще е специален гост на грандиозно MAXIM & BOULDERLAND PARTY, с което ще бъде открита първата по рода си у нас зала за боулдър катерене.

Пред погледите на множество известни български личности, гости на MAXIM и WALLTOPIA , Дейв ще демонстрира своето майсторство. Популярни лица от сцената и екрана ще тестват своите боулдър умения, катерейки се по зададени от самия гост маршрути, в залата, която се намира в Парадайс Център.

Дейв е роден в щата Мейн, САЩ през 1981г. Развитието си като катерач започва на петнадесет годишна възраст в зала за катерене, но бързо се отправя към по-предизвикателните скали и боулдъри. Сред най-известните маршрути, които е качил са The Story of Two Worlds (боулдър в Швейцария), The Fly (в Ню Хемпшир) и The Island (боулдър във Франция.)

Дейв развива и проекта Тhe Island, който цели да събира маршрути от целия свят и впечатленията за тях от страна на катерачите. Въпреки че се включва в състезания по катерене, Дейв основно катери скали и боулдъри (ниски скали, за които не е нужна осигуровка). В рамките на престоя си у нас той ще демонстрира пред феновете техники за катерене и ще покори някои от най-трудните маршрути в България.