Един конкурент ще има Валентин Йорданов за поста президент на Българска федерация по борба на Отчетно-изборното събрание на централата утре, научи Гонг. Седемкратният световен и седемкратен европейски шампион има зад гърба си три мандата, след като през 1998 година бе избран за президент и след това преизбиран 2002 и 2007 година.

Роденият в село Сандрово именит борец с олимпийска титла от Атланта`1996 и бронз от Барселона`1992 е член на Изпълнителното бюро на БОК от 2000 година насам, а в момента и заместник председател.

Борец № 1 в свободния стил на ХХ век утре отново ще очаква вота на членовете на федерацията по борба за да остане начело на успешния спорт, но този път ще има и един конкурент по време на заседанието от 10:30 часа в комплекс „Дианабад”. Веднага след края на Отчетно-изборното общо събрание, Управителният съвет пък трябва да утвърди и състава на България за Европейското първенство в Баку (13-18 април).

Общото събрание пък ще бъде в залата, където предстои борци от цял свят да се подготвят за Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година. МОК чрез програмата си „Олимпийска солидарност” официално одобри центъра по борба в комплекс „Дианабад” да стане олимпийски център.