Световният номер 1 в снукъра Джъд Тръмп спечели турнира в София PTC Bulgaria Open, след като на финала победи с категоричния резултат 4-0 фрейма световния номер 3 Джон Хигинс. Тръмп не остави никакви шансове на Хигинс през целия мач, като шотландецът имаше само няколко появявания на масата, които бяха много кратки. Тръмп се отличи с три халф-сенчъри брейка.

Освен трофея Тръмп си заслужи шампионския чек за 12 000 евро и 2000 точки за световната ранглиста. Това бе втори финален сблъсък между двамата състезатели в рамките на последната седмица. В сряда Хигинс надделя с 4:2 части над английския си опонент в решаващия мач за титлата на UK PTC 4 в Глостър. Хигинс ще получи 6000 евро от наградния фонд и 1600 точки за световната ранглиста. Чек от 2500 евро пък ще вземе Том Форд, който в първия състезателен ден осъществи максимален брейк от 147 точки.

В откриващия фрейм Тръмп направи халф-сенчъри брейк от 90 точки.

Вторият фрейм бе най-завързаният като интрига. Хигинс имаше възможност да подложи под напрежения своя съперник, който обаче с два дълги удара успя да се измъкне от трудната ситуация.

Джъд Тръмп спечели снукър турнира в София

източник: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

В третия фрейм световният номер 1 вкара 11 червени, комбинирани с 11 черни топки, но сбърка 12-ата червена и серията му приключи на 88 точки.

В четвъртия фрейм Тръмп направи халф-сенчъри брейк от 63 точки, но въпреки че пропусна първия мачбол се завърна на масата, за да довърши започнатото и спечели финала на снукър турнира в София с 4:0 фрейма.

Джъд Тръмп спечели снукър турнира в София

източник: Sofia Photo Agency, Надя Коцева