Джъд Тръмп се класира за финала на ранкинг турнира по снукър Уърлд Оупън, след като победи убедително Джаксън Пейдж с 6-2 фрейма в първия полуфинал от надпреварата в Юшан, Китай.

"Асото", шампион от 2019-а, когато бе и последното издание на съревнованието, прекъснато впоследствие заради пандемията от коронавирус, започна със сенчъри брейк от 122 точки, преди уелският му опонент да изравни. Двамата размениха по една партия и се оттеглиха на 15-минутна почивка при равенство 2-2.

След паузата Пейдж имаше своите шансове, но така и не взе фрейм срещу далеч по-именития си съперник, който реализира само един халф-сенчъри брейк - серия от 67 в седмата партия. Така Тръмп сложи край на силната серия на уелсеца в китайския град - по-рано в турнира, Пейдж бе отстранил Джон Хигинс и Марк Селби.

В спор за трофея Тръмп, който ще се бори за пета ранкинг титла през сезона и общо 28-а в кариерата, ще играе с победителя от мача между Дзюнхуей Дин и Нийл Робъртсън. Полуфиналът им започва в 13:30 часа българско време.