Четирикратният световен шампион Джон Хигинс показа своята магия в демонстративен снукър мач в 11 зала на НДК, който бе част от Блек Рам снукър шоуто. Хигинс раздаде купища автографи на своите фенове, които го чакаха един час преди началото на мача пред залата.

Организацията от страна на българската снукър федерация бе на подобаващо ниво, а Джон Хигинс на няколко пъти взриви залата със своите удари.

Шотландецът отдели внимание на всички, като не отказа да се снима със своите почитатели. Пълната зала се наслади на майсторството на „Магьосника от Уишоу”. Хигинс игра първо два демонстративни фрейма срещу най-добрия български снукър играч Никола Кемилев.

Българинът се представи повече от достойно и завърши 1:1 фрейма с актуалния световен шампион, но както е известно в снукъра не може да има равен резултат и в блиц партия, в която двамата разчистваха само цветните топки Хигинс се оказа по-бърз и спечели.

След това срещу четирикратния световен шампион се изправи номер 2 в българската снукър ранглиста Венцислав Даскалов. Той успя да се държи на ниво срещу шотландеца в първия фрейм, въпреки че го загуби, а във втория Хигинс бе безмилостен и направи сенчъри брейк.

След това Хигинс игра по един демонстративен фрейм и срещу младите български таланти Георги Величков и Димитър Механджийски.