Джамбо Русе се класира на най-предна позиция от родните тимове на 9-ия Европейски клубен шампионат по стрелба с лък, който се провежда на комплекс „Царско село” в София. 

Русенци в състав Иван Банчев, Мирослав Мирчев и Христо Христов се наредиха 15-ти в квалификацията и продължиха напред в група с тимовете на „Чита” (Рус), „Аркерос Сен Джордж” (Исп) и  „Кампиен” (Фр). Там нашите обаче записаха три загуби и отпаднаха от битките за разпределение на медалите. 

В квалификациите другите български отбори се наредиха съответно – „Робин Худ” (София) – 17-ти, Тракиец (Садово) – 18-ти и „Феникс Арчери” (София) – 19-ти и не успяха да стигнат до груповата фаза. 

„Основната ни цел е младите състезатели, които сега навлизат при мъжете да усетят атмосферата на едно такова състезание. Искаме да имаме наши представители на Олимпиадата в Токио през 2020 г., а подготовката за това започва още от сега”, заяви председателят на Българската федерация по стрелба с лък Даниел Павлов. 

При дамите тимът на „Робин Худ” в състав Лилия Еленкова, Радка Василева и Нина Великава завърши на 12-та позиция. 

В Европейски клубен шампионат по стрелба с лък участват 35 клуба от Франция, Испания, Италия, Русия, Белгия, Германия, Гърция и Сърбия. 

Финалите са в неделя, като битката за медалите стартира в 10.30, а церемонията по награждаването ще се състои в 12.30 часа.