Четиригодишната дъщеричка на Майк Тайсън издъхна в болницата един ден след като неволно се оплете в кабел и се задуши в дома на боксьора във Финикс. Екзодъс Тайсън бе обявена за мъртва малко преди обед местно време, след като бе на животоподдържащи системи. Полицията обяви случая за „трагичен инцидент” след кратко разследване.

Властите разкриха, че Екзодъс или се е подхлъзнала, или нарочно е сложила глава в образувала се примка, докато си играела. Тя била открита от седемгодишния си брат, който повикал майка им, а тя от своя страна звъннала на Бърза помощ, докато се опитвала да съживи момиченцето.

По времето на инцидента, Тайсън е бил в Лас Вегас, и моментално отлетял за Финикс, след като научил лошата вест. Домът на семейството се намира в скромен, тих квартал. Съседите споделят, че от време на време виждат бившия шампион там, а децата му непрекъснато играели пред къщата.

Смъртта на детето на Майк Тайсън е поредната черна глава в биографията му. Той прекара три години в затвора за изнасилване, по-късно – още три месеца за побой. Забележителен момент в кариерата му е и случаят, в който отхапа част от ухото на Ивендър Холифийлд по време на боксов мач, а в следващ път заплаши Ленъкс Люис, че ще изяде децата му. Бившият световен шампион имаше и проблеми с наркотиците, но през последните години се превърна в пример затова как можеш да се пребориш както с дрогата, така и с лошото минало и трудното детство.