Със срещи и „кати“ при най-малките започна Държавното първенство по шотокан карате до, което се провежда в зала „Овергаз арена“, намираща се в столичния квартал „Младост“. В двата състезателни дни участие ще вземат близо 400 каратисти, представляващи 28 клуба от цялата страна. Турнирът е генерална репетиция за националните ни състезатели преди Европейското първенство в Унгария, което ще се проведе в началото на месец април.

Държавното по шотокан карате до стартира с рекорден брой участници

Пред препълнените трибуни в залата състезателите в различните възрастови групи показват майсторство както в индивудални, така и в отборни дисциплини. В класирането при клубовете до този момент води КК „Ронин“ Бургас, с 17 медала, 7 от които златни, на второ място за сега са представителие на КБИ „Грифон“ Сливен, а трети се движат КК „Янтра“ Габрово. Срещите продължават и в момента.

Държавното по шотокан карате до стартира с рекорден брой участници

По-късно през деня ще се изиграят срещите и „катите“ в по-горните юношески групи до 16 г. Утре ще се представят мъжете и жените индивидуално, като също така предстои и отборното състезание.

Входът в залата е свободен за любителите на бойните спортове.