Световното първенство по тенис на маса през 2023 ще се проведе в Дърбан, Южна Африка, за първи път от 1939-а насам, когато за последно се състоя надпревара на африканския континент.

Дърбан надделя над Дюселдорф – домакин на съревнованието през 2017, с 90-39 гласа във вота на членовете на Международната федерация по тенис на маса (ИТТФ), и е първият южноафрикански град, който ще приеме турнира, и вторият на континента след Кайро преди 81 години.

„Продължаваме да виждаме позитивите от предстоящите промени във формата на световните финали, които ще бъдат въведени от следващата година, довеждайки до това повече страни да кандидатстват от различни региони на света. Това дава своето отражение и върху по-сериозния международен имидж на тениса на маса, което е наистина удовлетворяващо, като продължаваме да работим усилено за това да направим спорта по-глобален в бъдеще“, каза заместник-президентът на ИТТФ Халил Ал-Моханади в официално прессъобщение.

Южна Африка ще приеме и Световното по нетбол през 2023, след като Кейптаун спечели домакинството миналата година.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.