Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри днес в ОУ “Христо Ботев” в град Раковски нова многофункционална спортна площадка. Следващата седмица ще бъде окончателно готова и открита втора спортна площадка в града - в сградата на ОУ “Христо Смирненски”. За двете съоръжения са осигурени общо 320 хиляди лева от общинския бюджет и от Министерството на образованието, младежта и науката по Националната програма за общински инвестиционни обекти, насочени към материалната база в училищата.

Спортните площадки имат игрища за футбол и комбинирани - за волейбол и баскетбол. По думите на кмета на община Раковски Иван Антонов футболните игрища са снабдени с ново поколение качествена белгийска трева, която до момента не е използвана у нас. Те са осигурени с високи професионални огради. Комбинираните игрища са постлани с гумирана настилка по нова технология. И двете имат перфектно осветление, което позволява да се играят срещи и вечер.

На новооткритата спортна площадка в ОУ „Христо Ботев” в края на седмицата ще се проведат турнири по футбол, волейбол и баскетбол между служители на институциите в града и с участието на представители на местния бизнес.